Motor verkopen? Hier moet je op letten

Een motor verkopen kan vaak een heel gedoe zijn. Waar zet je je motor te koop en hoeveel vraag je ervoor? Als je hem eenmaal hebt aangeboden, is het ook nog maar wachten op het juiste bod. Het communiceren met mogelijke kopers kan enorm veel tijd in beslag nemen. Heb je eindelijk een afspraak met iemand gemaakt voor een proefrit, neemt deze persoon de motor toch niet, of erger nog, komt hij of zij helemaal niet opdagen. Je zult er moe van worden. Daarom staan hieronder tips voor het verkopen van je motor. Met deze tips weet je zeker dat je zorgeloos je motor verkoopt voor de juiste prijs.

Schakel een professional in om je motor te verkopen

Je hoeft dit proces niet helemaal alleen aan te gaan. Je kunt namelijk ook een tussenpersoon inschakelen bij het verkopen van je motor. Bedrijven zoals OSW nemen jou alle zorgen uit handen en zoeken de juiste koper voor jouw voertuig. Dat werkt heel simpel: je kunt je motor simpelweg aanmelden op de website van je keuze en zij doen de rest. Jij hoeft je niet bezig te houden met de onderhandelingen en alleen maar thuis te zijn op het afgesproken moment om je motor te overhandigen voor de beste prijs. Het klusje is zo geklaard.

Houd de juiste papieren bij de hand

Wanneer je een motor verkoopt, is het belangrijk dat je je administratie op orde hebt. Zo moet je bijvoorbeeld een kentekenbewijs hebben. Als je een wat oudere motor verkoopt, kan het zo zijn dat je een voertuigbewijs, een tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs nodig hebt. Ook is het belangrijk dat je kunt aantonen wanneer en hoe de motor is onderhouden. Hiervoor heb je een onderhoudsboekje nodig. Tegenwoordig kan de motor zolang je in het bezit bent van de juiste papieren, online overgezet worden op de naam van de nieuwe koper. Doe dit meteen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Let op verzekeringen

Als je je motor hebt verzekerd en deze verkoopt, is het belangrijk om deze verzekering stop te zetten. Je bent immers niet meer in het bezit van een motor, dus het is zonde om hiervoor te blijven betalen. Maak voordat je aan de verkoop begint een lijstje van alle automatische kosten die je maakt voor de motor. Zo weet je zeker dat je alles goed af kunt sluiten en niet per ongeluk met verzekeringen of abonnementen blijft zitten.