Ga je binnenkort met de hond op vakantie?

Het is binnenkort weer vakantie en dat betekent dat zeer veel Nederlanders naar vakantieparken gaan om vakantie te vieren. Dat is zeker niet gek aangezien er in Nederland veel bekende en uitstekende vakantieparken te vinden zijn waar je prima vakantie kan vieren. Als je ook een trouwe viervoeter hebt, een hond dus, dan wil je de hond natuurlijk ook meenemen op vakantie en dat is begrijpelijk. Helaas is dit niet altijd even makkelijk en is het belangrijk dat je bepaalde zaken geregeld hebt en de juiste spullen gaat aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Welke zaken je precies moet regelen en welke spullen je moet aanschaffen, vind je in dit artikel.

 

Schaf een hondenbench aan 

Wanneer je met de hond op vakantie gaat naar het buitenland, dan heb je daar altijd een hondenbench voor nodig. Een hondenbench is bijvoorbeeld geschikt om mee te kunnen gaan met een vliegtuig, dus ook op verre vakanties kan je je hond meenemen. Echter, dit is niet aan te raden aangezien het voor honden zeer stressvol is om urenlang in een klein hokje te zitten zonder te weten waar hun baasje is. Een hondenbench kun je ook zeer makkelijk bevestigen in de kofferbak van een auto, mits je daar de ruimte voor hebt. Wil je een grote hondenbench of een hondenbench XXL aanschaffen? Dan kun je daarvoor terecht bij een webwinkel. 

 

Neem voldoende medicijnen mee 

Mocht je hond medicijnen gebruiken, dan is het erg belangrijk om voldoende medicijnen mee te nemen naar de vakantiebestemming. Ook is het verstandig om altijd vlooienbanden mee te nemen aangezien er een kans is dat je hond in aanraking komt met andere honden. Je hond kan zo zeer makkelijk vlooien krijgen en dat wil je het liefst voorkomen want vlooien zijn voor honden zeer vervelend. 

 

Ga je met de auto? Stop regelmatig 

Honden zijn het niet gewend om lange afstanden af te leggen met de auto. Het is dus erg belangrijk om regelmatig te stoppen bij een tankstation met een grasveld. Daar kan je hond zijn of haar behoeftes doen, maar ook even tot rust komen en wat water drinken. Mocht het je opvallen dat je hond last heeft van de warmte in de auto, dan is het verstandig om een bakje water in de kofferbak te zetten en de ramen aan de zijkant van de auto op een kiertje te zetten.