Een nieuwe baan zoeken

 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of ben je op dit moment werkeloos? Dan is het tijd om een nieuwe baan te zoeken. Maar allereerst zul je je CV onder de loep moeten nemen en hem eventueel corrigeren. Vervolgens kun je online op zoek naar een nieuwe baan, schrijf een motivatiebrief en verzend die sollicitatie! Lees hier meer hoe je dit stapsgewijs doet.

CV 

De meeste mensen hebben een vrij simpel, en het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Het gaat vooral om de informatie die erin staat. Zorg daarom voor een uitgebreid CV waar je werkervaring in staat, maar ook je overige skills, opleidingen, cursussen en de talen die je spreekt. Plaats ook een goede foto van jezelf waarbij je geen zonnebril draagt of filter gebruikt. Kies voor een foto waarbij je in de camera kijkt. Indien je solliciteert voor een creatieve functie is het een goed idee om te gaan voor een CV die hierbij past.

Online zoeken

Zodra je CV weer helemaal up-to-date is kun je online op zoek gaan naar een functie die bij jou past. Waar je op zoek gaat is afhankelijk van wat je precies wil. Ben je een zzp’er? Kijk dan op een freelance platform. Wil je in loondienst werken? Ga dan op zoek naar een website waar vacatures te vinden zijn. Je kunt ook specifiek op zoek gaan naar een website dat vacatures of opdrachten aanbiedt in jouw branche. Wil je starten als ondernemer? Schrijf je dan in bij de kamer van koophandel.

Motivatie

Ben je van plan om te solliciteren bij een bedrijf dat een openstaande vacature heeft? Zorg dan voor een motivatiebrief die niet te lang is maar waar wel in wordt verduidelijkt waarom jij deze functie het beste kan vervullen en hoe jij bent als persoon. Voor werkgevers is het namelijk niet alleen belangrijk om iemand te kiezen die voldoet aan de eisen wat betreft werkervaring, maar ook om met mensen te werken die binnen het team passen. Wees jezelf en probeer anderen te enthousiasmeren.

Conclusie

Een nieuwe baan vinden kan soms een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een beroep waar niet zoveel vacatures voor zijn. Je kunt altijd proberen om een open sollicitatie te versturen, maar online zoeken is ook een goed idee. Zorg voor een goede CV en een overtuigende motivatiebrief waarin je laat blijken waarom jij geschikt bent.