Wat doe je met een traplift die je niet meer gebruikt?

Heb jij een oude traplift staan die je niet meer gebruikt? Welke reden je hier ook voor hebt, je traplift verkoop je gemakkelijk aan iemand anders! Tegenwoordig zijn tweedehands trapliften zeer in trek. Dit komt omdat je voor een tweedehands traplift vaak de helft minder betaalt dan voor een geheel nieuwe. Dit spreekt natuurlijk heel veel mensen aan. Wel is het handig om te kijken waar je je traplift het beste kunt verkopen. In deze blogpost geven we je hier meer uitleg over.

Verkoop je traplift

Het verkopen van je traplift kun je zelf doen. Ook kun je iemand in je omgeving dit laten regelen. Voor het online verkopen, is vaak een goede advertentie nodig. Een goede advertentie is duidelijk en bevat alle nodige informatie over je gebruikte traplift. Ook kun je ervoor kiezen om de traplift op een andere manier te verkopen, bijvoorbeeld aan een kennis of ander familielid. Wel is het goed om te bedenken dat niet zomaar iedere traplift geschikt is voor een ander huis. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je traplift een rails heeft die in een bocht loopt. Waarschijnlijk is deze precies zo gemaakt voor jou. Wel zou je dus je traplift kunnen verkopen aan iemand in hetzelfde appartementencomplex of aan iemand die woonachtig is in dezelfde straat. Maak iemand blij met een traplift tweedehands!

Ook kan het natuurlijk zijn dat je zelf gaat verhuizen en je oude traplift niet meer in je nieuwe huis past. Je zou hem kunnen laten vermaken, maar soms kost dit best veel geld om te laten doen. Wanneer je wel zelf een nieuwe traplift nodig hebt, kun je deze ook weer tweedehands aanschaffen. De prijs traplift zal in dit geval vaak erg gunstig zijn. Waar je dit kunt doen? Daar vertellen we je in de volgende alinea meer over.

Tweedehands traplift via trapliftleverancier

Je oude traplift kun je ook verkopen aan een trapliftleverancier. Soms is dit hetzelfde bedrijf waar je je traplift ooit hebt aangeschaft. Trapliften worden altijd grondig gecontroleerd, bijvoorbeeld op de kwaliteit. De waarde wordt dan ook berekend aan de hand van twee dingen; de leeftijd en de staat van je traplift. Ook kan er soms gekeken worden hoe bruikbaar de traplift is voor andere huizen. Wanneer je zelf een traplift wilt aanschaffen bij de leverancier, ben je dus verzekerd van een traplift van goede kwaliteit. Wel zo fijn, want een traplift is een hulpmiddel waar mensen vaak van afhankelijk zijn. De laatste optie is om je oude traplift te laten recyclen. Dit kun je laten doen bij een centrum bij jou in de buurt.